Organisation – valg af virksomhedsform

Som ny virksomhedsejer skal du tage stilling til hvilken virksomhedstype, der passer bedst til dig, dit produkt og din økonomi

Virksomhedstypen har bl.a. betydning for de skattemæssige forhold, kravene til regnskab, hvilken økonomisk risiko du er villig til at løbe og hvor stor en kapital du har til rådighed.

Lad os hjælpe med at analysere virksomheden grundigt igennem, og lad os sammen vurdere, hvilken virksomhedsform, der er den rette for din iværksætter-idé. Er det en enkeltmandsvirksomhed, et interessentskab, et anpartsselskab eller et aktieselskab der er den rigtige form for din virksomhed?

Medtænk skatteforhold i dine overvejelser om den rette virksomhedsform og lad os hjælpe dig med at kortlægge dine kapitalkrav, så din nystartede virksomhed kommer flot gennem den første udfordrende tid. Vi samarbejder med en række revisorer og sætter det rette hold til opgaven.

Så er det nemlig heller ikke sværere – så længe man tænker sig ordentligt om, inden man kaster sig ud i eventyret.

Aftaler mellem ejerne af virksomheden

Når to eller flere personer beslutter at etablere virksomhed sammen, er forudsætningen en vis portion sympati, en hel del fælles passion og en vis form for værdifællesskab. Hvis du spørger os, er det aftalemæssige grundlag dog mindst lige så afgørende at have på plads, inden forretningen sættes i søen.

Aftalerne mellem ejerne af en virksomhed skal kunne holde til meget gennem måske mange år. Der kan komme nye personer ind, og visse situationer kan ende i uenighed, vrede og skilsmisse. Alle disse situationer skal aftalen mellem ejerne have reguleret på forhånd, så unødige konflikter undgås.

Det er utrolig vigtigt, at ejerne – inden hverdagen og arbejdet kalder – har afstemt deres forventninger til hinanden. Hvor meget tid og arbejde skal man lægge i virksomheden; hvor ”kollektiv” en tankegang er man enige om at have; hvem har ansvaret for hvad; hvad sker der, hvis én vil forlade virksomheden og hvordan håndhæver man de løfter, man giver hinanden ved virksomhedens etablering?

Vi har mange års praktisk erfaring i at udrede og fundere forventninger i overskuelige, solide og velfungerende aftaler. Skulle vi ikke også hjælpe jer?

Vil du vide mere om Organisation, og hvordan vi kan hjælpe dig?