Er din open source-licensaftale nu også en open source-lincensaftale?

//Er din open source-licensaftale nu også en open source-lincensaftale?

Er din open source-licensaftale nu også en open source-lincensaftale?

Med open source software har du adgang til kildekoden og kan ændre i den, men open source er ikke en beskyttet betegnelse, og du bør derfor være opmærksom på, hvad du reelt får. Open source-licensen er en aftale på lige fod med alle andre typer aftaler, din virksomhed har indgået og du skal derfor se efter, hvad der står i den.

Dette måtte vores klient Reparo ApS for nyligt sande, da en aftale om udvikling af en hjemmeside baseret på open source gik i hårdknude. Hjemmesiden blev leveret med utallige mangler, og pludselig valgte leverandøren at lukke siden ned til trods for vores klients tilbud om fortsat betaling. Vores klient fik udleveret en del af koden bag hjemmesiden, men megen kode var der ikke adgang til. Den udleverede kode var så ukomplet, at skønsmanden i sagen vurderede, at systemet var tæt på uanvendeligt. Den ærgerlige situation opstod, fordi rettigheder og pligter ikke var ordentligt reguleret i aftalen og kravspecifikationen, og fordi vores klient fejlagtigt havde troet, at man med en hjemmeside baseret på en open source-licens ville få et ubesværet forløb og slutprodukt. Imidlertid er er det ikke ”open source” i traditionel forstand, når man får udviklet et system og derefter får udleveret kildekoden.

Misforståelser under forhandlingerne og en mangelfuld aftale førte til, at parterne ikke kunne falde tilbage på aftalen, da konflikten opstod.

Vores partner og advokat Kim G. Hansen førte sagen for Reparo ApS i Østre Landsret, hvor han fik overbevist retten om, at modpartens nægtelse af at udlevere samtlige relevante koder til vores klient måtte komme modparten til skade. Med sit indgående kendskab til IT og de juridiske aftaleretlige faldgruber, der findes i branchen, fik Kim G. Hansen reddet vores klient fra sin ”open source”-licensaftale, og klienten kan nu fejre, at sagen er vundet!

Kim G. Hansen eller en af vores andre dygtige advokater vil også gerne hjælpe dig med at få styr på din open source-licensaftale – både hvis du går og overvejer at skrive under, hvis du har problemer med din leverandør, eller hvis du bare vil forstå dine rettigheder og forebygge konflikten. Find relevante kontaktoplysninger på vores hjemmeside her.

2018-05-01T09:36:45+00:00