Nordisk Råds natur- og miljøpris går til appen mod madspild: “Too Good To Go”

Nordisk Råds miljøpris 2016 går til appen ”Too Good To Go” fra Danmark Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

Nordisk Råds miljøpris 2016 går til appen ”Too Good To Go” fra Danmark Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

Og vinderen er…

Applikationen Too Good To Go, vandt tirsdag aften miljøprisen ved Nordisk Råds årlige prisuddeling, der blev holdt i DR Koncertsalen i København. Den innovative applikation mod madspild, der blev stiftet i slutningen af 2015 af en gruppe venner, har i deres korte levetid fået stor anerkendelse fra hele verden.

Konceptet bag den bæredygtige online platform er at reducere madspild ved at hjælpe restaurationer og fødevarevirksomheder med at afsætte overskydende mad mod en mindre økonomisk gevinst. Måltiderne distribueres videre til brugerne, der kan hente et lækkert måltid lige før lukketid –  for 20-39 kroner. På denne måde, har Too Good To Go på under et år allerede reddet 700 tons mad fra skraldespanden. Potentialet i konceptet er ikke til at tage fejl af, hvilket senest afspejles ved miljøprisen fra Nordisk Råd, der skriver følgende på deres hjemmeside: “(Too Good To Go red.) kan være med til at inspirere andre til lignende ideer i andre brancher og er allerede udbredt til flere lande.”.

De øvrige nominerede til miljøprisen fra både Island, Sverige, Norge og Finland måtte se til, da det danske selskab, Too Good To Go, løb med sejren og prisen på 350.000 kroner. Vi talte efterfølgende med COO og co-founder af Too Good To Go, Thomas Bjørn Momsen: ”Vi er meget taknemmelige for den måde vores koncept er blevet modtaget i Danmark og udlandet – vi har været utrolig heldige at ramme plet i tidens fokus på madspild og ressourceforbrug, og det fedeste er så stor en forskel vi gør for miljøet og tankegangen omkring mad” fortæller han ydmygt, og fortsætter ”At det kan blive en god forretning er bare en bonus.”

Integra Advokater har bistået Too Good To Go i deres opstartsfase gennem det seneste år, og vi glæder os utrolig meget til at følge deres fremtidige succes.

Madspild er det nye sort

Selina Juul, verðlaunahafi umhverfisverðlauna Norðurlandaráðs 2013 Foto: Magnus Froderberg/norden.org

Selina Juul, vinder af Nordisk Råds miljøpris 2013 Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

Madspildsaktivisten, debattøren og ikke mindst kvinden bag forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, deltog også i ceremonien tirsdag aften. Udover at være Danmarks førende ekspert indenfor madspild er Selina Juul også frivillig rådgiver for Too Good To Go og hendes organisation Stop Spild Af Mad er samarbejdspartnere med madspilsappen. “De er så dygtige!!” udbrød Selina Juul begejstret, da vi talte med hende om Too Good To Go’s succes. Selina Juul har selv tidligere vundet utallige priser, bl.a. vandt hun Årets Dansker i 2014 og samme miljøpris fra Nordisk Råd i 2013.

Selina Juul har med hendes forbrugerbevægelse Stop Spild Af Mad kickstartet kampen mod madspild i Danmark og medvirket til, at Danmark gennem de seneste 5 år har reduceret sit madspild med 25%. Stop Spild Af Mad er Danmarks største frivillige organisation, der gennem non-profit arbejde har kæmpet mod madspild siden 2008 og opnået en lang række resultater i både Danmark, Norden, EU og FN ved at bringe massivt fokus på emnet.

Integra Advokater har hjulpet forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad de sidste otte år. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde med de to organisationer, som vi betragter som forgangsbilleder og kilder til inspiration verden over.